- Mamaliga: La 4 cani de apa le corespunde o cana de malai. Dupa ce apa a dat in clocot se toarna malaiul in ploaie, se amesteca vanjos si se fierbe timp de 10 minute. Se adauga o cana de branza data pe razatoare (mozzarella nesarata sau branza cheddar sau ce branza doriti, in functie de dieta) si 2 linguri de unt, care se omogenizeaza cu mamaliga inainte de a o lua de pe foc. Iar aceasta face partea mai consistenta caloric a mancarii, urmand sa echilibram lucrurile mai incolo.
- Crevetii: Decorticati sau nu, pentru 4 portii avem nevoie cam de o tigaie plina cu creveti in 2 straturi (fiecare isi cunoaste tigaia
). Acestia se amesteca cu 2 linguri de oregano, 2 linguri de boia dulce si 1-2 lingurite de piper negru. Se adauga o ceapa mare taiata marunt si 3-4 catei de usturoi pisati. Se pun la foc in tigaia cu capac. Se fierb in suc propriu aproximativ 5 minute, apoi se scurge lichidul format si se lasa la fript pana se rumenesc, cca 5-6 minute.
Mentiuni:
- In apa in care fierbe malaiul puteti adauga diverse, in functie de imaginatie.
