Despre mine

MEDICINA DIN INIMA ❤️ (autoevaluare a inimii mele)

Cine sunt? Ma numesc Oana Dragne, sunt medic specialist cardiolog, dar imi place sa studiez si sa inglobez toate aspectele organismului uman, de la fizic, la psihic.

De ce „estetica inimii”? Pentru mine, cardiologia se ocupa cu frumusetea. Aceea, de vine din interior. Frumusetea inimii care radiaza de sanatate! Acesta este scopul meu.

Cum lucrez? Potrivit lui C. Jung, sunt un introvert, asa ca m-am axat pe patologie cronica. Ori de cate ori este posibil, prefer sa petrec mai mult timp cu fiecare pacient in parte, discutand, cautand si asociind toate dedesubturile problemei.

Consider ca „siguranta sinelui” este motivul comun al tuturor prezentarilor la medic si, totodata,
imi percep colegii ca pe colaboratori, nu concurenti, de aceea incurajez notiunea de „a doua opinie” – atat pentru pacientii care mi-o solicita mie, dar si pentru cei care vor/au nevoie sa caute reasigurare/aprofundare in alta parte.

Frecvent, când ma gandesc la pacientii care imi trec pragul cabinetului, mi-ar placea sa le transmit 2 idei de care sa tina seama:
1. Nu sunt Dumnezeu!
2. Dar incerc sa Il ajut.

Care este parcursul meu profesional? Pregatire:

  • UMF Carol Davila – Licenta 2013
  • Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti – 2014 – 2017
  • Spitalul Clinic Profesor Dr. Theodor Burghele – 2018 – 2019
  • La inceput de rezidentiat, imi aduc aminte ca primul lucru pe care i l-am zis indrumatorului meu a fost: scopul este sa reusesc performanta, si dvs. sa faceti tot posibilul sa se intample, ca la finalul acestor ani, sa va simtiti in siguranta daca ajungeti pe mainile mele. In aceeasi nota cu felul în care gândeam atunci: Imbunatatiri de zi cu zi – permanent (si cred ca asta trebuie sa fie deviza oricarui clinician).

Unde ma gasiti? Apasati aici.

%d blogeri au apreciat: