Consultatii pro bono – cand altii pun 50 de bani, eu pun un furosemid

Adesea mi se intampla sa trec pe langa oameni in nevoie, pentru care serviciile medicale sunt inaccesibile, si doar dintr-o privire, sa-mi treaca prin minte cateva diagnostice si un tratament care le-ar usura suflarea si le-ar face chinul mai suportabil. Sa vad lucrurile medical a devenit pentru mine o a doua natura. Ca o limba straina invatata, practicata, si asimilata acum ca principalul mod de comunicare. Cand altii pun 50 de bani, eu pun un furosemid.

Asadar, daca cunoasteti astfel de oameni la care problemele vietii fac ca sanatatea sa nu mai fie o prioritate, dati-mi de stire si vedem ce se poate face.
Ceea ce imi sta in putere sa le ofer este o evaluare medicala (clinica si anamnestica) gratuita (chiar si neasigurati fiind) +/- o punga de medicamente care sa le ajunga pentru prima luna.

Oferta se refera doar la cei cu adevarat aflati in imposibilitatea de a beneficia de servicii medicale, doar la o prima consultatie, si la maxim 2 astfel de cazuri pe luna. Implicit, ma refer aici la cazuri personale, izolate, care nu sunt in evidenta sau sub aripa nimanui. (Aceasta este o initiativa individuala. Nu colaborez si nu intentionez sa colaborez cu vreo organizatie non-profit.)

Cel mai mare beneficiu pe care il va avea pacientul in urma acestei evaluari este: CONSTIENTIZAREA situatiei medicale cu potential de rezolvare/amelioare printr-o metoda, subliniez, fezabila. Apoi, in cascada, directia ofera SPERANTA si speranta ofera CAPACITATE. Omul are o capacitate nebanuita de regenerare si supravietuire, si de reorientare si ridicare.
Intotdeauna se poate face ceva. Macar ceva.

Un gând despre „Consultatii pro bono – cand altii pun 50 de bani, eu pun un furosemid

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: