Avem nevoie de:
- muschi de vita taiat cubulete (700g)
- ciuperci proapete feliate (200g)
- un ardei gras cubulete
- un ardei iute taiat marunt (eu prefer sa mai adaug jumate)
- o ceapa maruntita
- ceapa verde, 5 bucati maruntite
- 3 catei de usturoi pisat (eu folosesc cam 5)
- 1 lingurita de zahar brun
- 3 linguri de otet
- 1 +/- jumatate lingura de ulei de susan (sau 2 lingurite dressing susan si soia si o lingurita ulei de masline)
- jumatate cana sos soia
- jumate cana apa
- o lingura amidon de porumb pentru ingrosarea sosului
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol mare, se aseaza intr-o cratita corespunzatoare si se lasa pe foc mic timp de 8 ore. Nu este o gluma, acesta este timpul de preparare pentru ca vita sa se fragezeasca.
Precizari:
- Pentru hipertensivi, se gaseste sos de soia sarac in sare. Tinand cont ca hipertensiunea este o boala cronica, nu sunt adepta unui regim extrem de strict si frustrant, atata vreme cat valorile sunt bine controlate cu tratament.
- Pentru diabetici, ne putem lipsi de acea lingurita de zahar.
- Pentru colesterol crescut, acest preparat nu necesita ajustari.

