Pui dulce-acrisor

  • se preincalzeste cuptorul la 365 de grade, timp in care se desface casoleta de piept de pui, se spala pieptul, se taie bucatele, se presara cu piper si sare dupa gust, se trece prin amidon de porumb, apoi prin oul batut si se prajeste in tigaie cu putin ulei, astfel incat sa formeze crusta, dar sa nu fie foarte patruns (avem nevoie de 3/4 cana de amidon de porumb si 2 oua)
  • pentru sos avem nevoie de 1/2 cana otet de vin alb (personal, prefer putin mai mult pentru un gust mai acrisor), 1/2 cana zahar (folositi miere pt un gust mai interesant), o lingura de pudra de usturoi si 4 linguri de ketchup (eu prefer picant) – sosul se toarna peste pui si se pune la cuptor 1h-1h si un sfert, intorcand (amestecand) puiul din sfert in sfert de ora.

Precizari:

  • pentru cei care tin regim sarac in grasimi, se prefera puiul fript (fara ulei, aveti nevoie de o tigaie care nu lipeste)
  • in loc de zahar folositi indulcitor pudra pentru diabetici, acolo unde este cazul
  • nu adaugati sare in caz de hipertensiune si folositi un sos de soia mai putin sarat
  • este o reteta relativ dietetica, potrivita pentru masa principala a zilei
Din bucataria mea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: