Pui cu orez

Avem nevoie de:

  • 1 casoleta piept pui
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi pisat
  • 1 ceapa fin maruntita
  • leustean tocat
  • 1 morcov ras
  • 2 ardei grasi taiati cubulete
  • 3-4 cani cubulete de rosii
  • amestec de condimente: 1/2 lingura de sare, 1/2 lingura de piper, 1 +1/2 lingura chimen, 1 lingura chili, 3 linguri boia de ardei dulce
  • 1 +1/2 cana orez brun

Se incinge o tigaie adanca cu doar 2 linguri de ulei de masline. Se amesteca in tigaie pentru cateva minute ceapa si usturoiul. Se trece pieptul de pui prin masina de tocat si se pune la fript pana capata o crusta aurie. Se adauga legumele si amestecul de condimente, apoi cu o lingura de lemn se omogenizeaza compozitia. Peste 10 minute se adauga orezul in prealabil fiert. Acesta va absorbi excesul de lichid. Se lasa pe foc pentru inca 20-30 min, acoperit. Se amesteca periodic.

Mentiuni:

  • O alta varianta ar fi sa fierbeti orezul direct in compozitie, daca tigaia este suficient de voluminoasa pentru a suplimenta cu apa corespunzator.
  • Renuntati la sare daca sunteti hipertemsivi.
  • Este o reteta potrivita pentru un stil de viata sanatos, nu pentru o dieta stricta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: